Denuncia per contingut inadequat

9/09/2013

Degustar o tastar un vi

 ¿Degustar o tastar? En realitat, tots dos són sinònims, encara que potser el primer terme sigui millor acceptat per totes aquelles persones que han estat atretes per una ampolla de vi, que han sentit el plaer de degustar un bon vi i volen aconseguir que l'experiència es repeteixi, sense convertir-se per això en tècnics ni crítics de la famosa beguda. Doncs el terme ...

{
}

2/09/2013

Raïm negre, una qüestió de tanins

I seguim parlant de raïm! En aquest cas us esmentem els raïms negres més famosos i suggeridors...

Cabernet franc

Reconegut per la seva elegància i aroma floral, el raïm cabernet franc és cosí del cabernet sauvignon i es conrea àmpliament a Bordeus. A Uruguai s'utilitza per afegir delicadesa en talls a base de cabernet sauvignon i tannat. Elaborat sol, aquest raïm...

26/08/2013

Vins rosats

Després de segles de marginació, el vi rosat va emprendre el seu camí cap a l'èxit en el segle XXI. Segons els historiadors, va ser el primer vi que va fer l'home a l'antiguitat, i el seu caràcter tan venerat per grecs i egipcis va radicar sempre en la brillantor del seu color.

{
}

12/08/2013

Vins de Borgonya

Els vins francesos compten amb una antiga tradició en els cultius de la vinya, l'origen de la qual es remunta al segle II de la nostra era i va ser desenvolupada durant l'Imperi Romà. No hi ha dubte que és part fonamental de la cuina francesa, i les seves marques han aconseguit un reconeixement mundial i que la seva qualitat sigui marca registrada. 

5/08/2013

El cognom dels vins

Dir que un vi té terpens, pirazines, norisoprenoides o tiols volàtils en els mostos, per només esmentar alguns, és parlar-li en xinès al consumidor. No obstant això, si li diguessin que l'ampolla de vi que acaba de comprar està composta per un raïm que allibera en la seva vinificació aromes florals (terpens) i que té una forta olor a pebrot de morro de bou (pirazines),...

29/07/2013

Liebfraumilch, un vi blanc alemany

En la seva llarga espera per la maduresa, assetjats per les amenaces de gelades i intensos freds, els viticultors germans esculpeixen les seves vinyes a turons o peus de muntanyes a les principals regions de Mosel-Saar-Ruwer, Nahe, Rheingau, Rheinhessen, Pfalz i Baden. Allà esperen amb paciència que els rius Mosel i Rhein, entre d'altres, juntament amb el corrent del golf,...

22/07/2013

El primer cava blanc espanyol fet de raïm negre

Es pot fer un cava blanc amb raïm negre? Sí. Amb alguns raïms negres. En concret, amb aquelles que de negre només en tenen la pell, però dins són blanques, com ara la pinot noir. 

Un cop espremut el raïm, el most no es macera amb la pell per evitar que agafi el color negre. I així surt un vi escumós molt conegut a França, l'anomenat Champagne Blanc de Noirs...

15/07/2013

Elaboració de vins rosats

Amb anterioritat vam parlem de l'origen del vi rosat i de com ha evolucionat la seva producció i consum fins aquest moment, fins i tot vam explicar la diferència entre un vi clarete i un vi rosat. En aquest article tractarem, de forma resumida, el procés d'elaboració d'aquest tipus de vins.

Qualsevol vi que pretengui portar el títol de rosat ha de ser una mica àcid,...

9/07/2013

El vi com a art

Sens dubte, podem dir que el vi és una de les begudes alcohòliques més conegudes  avui en dia, fins i tot hi ha estadístiques que ens indiquen que, encara que sembli increïble, 1 persona de cada 100 exerceix com viticultor, elaborador o almenys comerciant de vins. No és cap secret que l'Organització Mundial del Vi, l'OMV ha dit diverses vegades que la collita del món ...