Denuncia per contingut inadequat

5/08/2013

El cognom dels vins

Dir que un vi té terpens, pirazines, norisoprenoides o tiols volàtils en els mostos, per només esmentar alguns, és parlar-li en xinès al consumidor. No obstant això, si li diguessin que l'ampolla de vi que acaba de comprar està composta per un raïm que allibera en la seva vinificació aromes florals (terpens) i que té una forta olor a pebrot de morro de bou (pirazines),...

{
}

29/07/2013

Liebfraumilch, un vi blanc alemany

En la seva llarga espera per la maduresa, assetjats per les amenaces de gelades i intensos freds, els viticultors germans esculpeixen les seves vinyes a turons o peus de muntanyes a les principals regions de Mosel-Saar-Ruwer, Nahe, Rheingau, Rheinhessen, Pfalz i Baden. Allà esperen amb paciència que els rius Mosel i Rhein, entre d'altres, juntament amb el corrent del golf,...

22/07/2013

El primer cava blanc espanyol fet de raïm negre

Es pot fer un cava blanc amb raïm negre? Sí. Amb alguns raïms negres. En concret, amb aquelles que de negre només en tenen la pell, però dins són blanques, com ara la pinot noir. 

Un cop espremut el raïm, el most no es macera amb la pell per evitar que agafi el color negre. I així surt un vi escumós molt conegut a França, l'anomenat Champagne Blanc de Noirs...

15/07/2013

Elaboració de vins rosats

Amb anterioritat vam parlem de l'origen del vi rosat i de com ha evolucionat la seva producció i consum fins aquest moment, fins i tot vam explicar la diferència entre un vi clarete i un vi rosat. En aquest article tractarem, de forma resumida, el procés d'elaboració d'aquest tipus de vins.

Qualsevol vi que pretengui portar el títol de rosat ha de ser una mica àcid,...

{
}

9/07/2013

El vi com a art

Sens dubte, podem dir que el vi és una de les begudes alcohòliques més conegudes  avui en dia, fins i tot hi ha estadístiques que ens indiquen que, encara que sembli increïble, 1 persona de cada 100 exerceix com viticultor, elaborador o almenys comerciant de vins. No és cap secret que l'Organització Mundial del Vi, l'OMV ha dit diverses vegades que la collita del món ...

5/07/2013

El moment de la verema

Tot arriba al seu temps. En el món del vi també es compleix aquesta regla. Tot i que regla és una manera de dir, ja que com uns anys enrere deia un professor d'enologia, per fer vi no existeix recepta. Però no hi ha discussió sobre la importància del moment just de la recol·lecció del raïm, la collita o verema. D'això depèn la qualitat del vi que obtindrem. Es diu...

28/06/2013

El color dels vins

En començar amb la degustació d'un vi, el primer que es considera és el color d'aquest, la seva aparença, allò visual. Per poder apreciar la seva coloració de la millor manera s'hauria de fer sota la llum natural, ja que la llum artificial pot ser força enganyosa. És cert que per a molts la llum de les espelmes pot ser convenient, sobre un fons blanc, per reconèixer una...

26/06/2013

Els joves aposten pel vi

Que el vi és salut és una cosa que sembla que cada vegada està més demostrada. A les seves qualitats respecte al desig sexual femení i a la prevenció del càncer, així com la reducció del risc d'infart, s'afegeix una nova virtut: el vi rejoveneix. Tot i que, més ben dit, els que rejoveneixen són els seus consumidors. 

Segons l'últim estudi de l'Observatori Espanyol...