Denuncia per contingut inadequat

12/06/2013

Vinyes noves, vinyes velles

Un dels misteris més meravellosos del vi és la constant evolució que pateix. La mateixa ampolla, tastada amb diversos dies de diferència, pot albergar matisos diferents. Això és així perquè dins del vi s'allotgen multitud de bacteris que van desenvolupant-se, canviant, i variant en conseqüència les característiques de la beguda. 

{
}

10/06/2013

Guia per comprar i beure vi

Els vins creats per a guarda són minoria. La major part de les etiquetes del mercat estan dissenyades per ser consumides en un període màxim de 2 anys. Això passa amb la majoria dels vins blancs i els negres anomenats joves. Per exemple, quan els productors estableixen raïm i data de collita únicament, estan comunicant que el vi va ser dissenyat per a ser consumit...

5/06/2013

Com tastar vi sense ser tastador

Tots els que apreciem el vi i sentim debilitat pels seus dons i el seu exquisit sabor tenim una mica de tastadors sense saber-ho. Els sentits utilitzats per tastar els vins són la vista, l'olfacte i el gust, i aquests sentits no són exclusivitat d'un tastador o d'un sommelier. Si bé és cert que ser un expert tastador porta molt anys d'experiència i coneixements als quals...

{
}

31/05/2013

Vins de Sud-àfrica

La primera elaboració de vi es va realitzar a Sud-àfrica al febrer de 1659. Els començaments no van ser fàcils, ja que els colons holandesos no tenien gairebé coneixements sobre el cultiu del raïm i l'elaboració del vi. La salvació va venir del nord: entre 1680 i 1690 va arribar al Cap un grup de refugiats francesos, els Hugonots, que van portar amb si la tradició...

29/05/2013

Vins de Portugal

Paul diu que Portugal té uns vins excel·lents i poc reconeguts. I com crec que té raó, avui intentarem descobrir alguna cosa sobre els vins de Portugal, el país veí, tractant de no recórrer al porto, que mereix tema a part.

Hi ha vida més enllà de Porto?

El vi de Portugal és, sobretot, heterogeni. No té res a veure el 'vinho verde' amb el de l'Alentejo, ni...

27/05/2013

Aprendre a olorar el vi

Un dels sentits presents en un tast de vin és el sentit de l'olfacte. Aquest sentit ha d'estar entrenat per a que la fase olfativa dels vins en el tast sigui satisfactòria; no és una cosa que s'aconsegueixi en ser un aficionat i olorar un parell de vins. Tenint en compte que només ens podem entrenar olorant diferents vegades, és important saber quines són les olors que...

22/05/2013

D'on és el vi?

Molts països tenen un licor de bandera. Rússia i el vodka, Mèxic i el seu tequila, Escòcia i el whisky, Perú i seu pisco i tants d'altres; però qui ha de senti-se orgullós pel seu vi? Quin país o cultura va crear el vi? La resposta és molt polèmica, doncs el bressol del vi no està molt clar i es basa en molts supòsits que no ens donen una idea clara sobre la...

15/05/2013

Una copa de vi al dia i salut

En molts països és habitual beure vi tots el dies mentre dinem, un costum que pot semblar estrany fins i tot en algunes cultures, però no en d'altres. En gran part d'Europa i Amèrica és realment comú i no sorprendria ningú, doncs beure una copa de vi al dia és el més normal del món, però avui comentem un tema que no és cultural ni social, ni molt menys la virtut de...