Denuncia per contingut inadequat
{
}

14/06/2013

Ampolles Magnum, vi per a compartir

Hi ha ampolles de vi més grans del normal. La més utilitzada és l'ampolla Magnum, que té capacitat per litre i mig de vi, és a dir, el doble que una ampolla normal. Doncs bé, un dels temes que més interès susciten entre els nous aficionats al vi és el d'aquest format. Per què ampolles tan grans? Bé, doncs hi ha motius de sobres... 

{
}

12/06/2013

Vinyes noves, vinyes velles

Un dels misteris més meravellosos del vi és la constant evolució que pateix. La mateixa ampolla, tastada amb diversos dies de diferència, pot albergar matisos diferents. Això és així perquè dins del vi s'allotgen multitud de bacteris que van desenvolupant-se, canviant, i variant en conseqüència les característiques de la beguda. 

10/06/2013

Guia per comprar i beure vi

Els vins creats per a guarda són minoria. La major part de les etiquetes del mercat estan dissenyades per ser consumides en un període màxim de 2 anys. Això passa amb la majoria dels vins blancs i els negres anomenats joves. Per exemple, quan els productors estableixen raïm i data de collita únicament, estan comunicant que el vi va ser dissenyat per a ser consumit...

5/06/2013

Com tastar vi sense ser tastador

Tots els que apreciem el vi i sentim debilitat pels seus dons i el seu exquisit sabor tenim una mica de tastadors sense saber-ho. Els sentits utilitzats per tastar els vins són la vista, l'olfacte i el gust, i aquests sentits no són exclusivitat d'un tastador o d'un sommelier. Si bé és cert que ser un expert tastador porta molt anys d'experiència i coneixements als quals...

31/05/2013

Vins de Sud-àfrica

La primera elaboració de vi es va realitzar a Sud-àfrica al febrer de 1659. Els començaments no van ser fàcils, ja que els colons holandesos no tenien gairebé coneixements sobre el cultiu del raïm i l'elaboració del vi. La salvació va venir del nord: entre 1680 i 1690 va arribar al Cap un grup de refugiats francesos, els Hugonots, que van portar amb si la tradició...