Denuncia per contingut inadequat
{
}

31/05/2013

Vins de Sud-àfrica

La primera elaboració de vi es va realitzar a Sud-àfrica al febrer de 1659. Els començaments no van ser fàcils, ja que els colons holandesos no tenien gairebé coneixements sobre el cultiu del raïm i l'elaboració del vi. La salvació va venir del nord: entre 1680 i 1690 va arribar al Cap un grup de refugiats francesos, els Hugonots, que van portar amb si la tradició...

29/05/2013

Vins de Portugal

Paul diu que Portugal té uns vins excel·lents i poc reconeguts. I com crec que té raó, avui intentarem descobrir alguna cosa sobre els vins de Portugal, el país veí, tractant de no recórrer al porto, que mereix tema a part.

Hi ha vida més enllà de Porto?

El vi de Portugal és, sobretot, heterogeni. No té res a veure el 'vinho verde' amb el de l'Alentejo, ni...

27/05/2013

Aprendre a olorar el vi

Un dels sentits presents en un tast de vin és el sentit de l'olfacte. Aquest sentit ha d'estar entrenat per a que la fase olfativa dels vins en el tast sigui satisfactòria; no és una cosa que s'aconsegueixi en ser un aficionat i olorar un parell de vins. Tenint en compte que només ens podem entrenar olorant diferents vegades, és important saber quines són les olors que...

{
}

22/05/2013

D'on és el vi?

Molts països tenen un licor de bandera. Rússia i el vodka, Mèxic i el seu tequila, Escòcia i el whisky, Perú i seu pisco i tants d'altres; però qui ha de senti-se orgullós pel seu vi? Quin país o cultura va crear el vi? La resposta és molt polèmica, doncs el bressol del vi no està molt clar i es basa en molts supòsits que no ens donen una idea clara sobre la...

15/05/2013

Una copa de vi al dia i salut

En molts països és habitual beure vi tots el dies mentre dinem, un costum que pot semblar estrany fins i tot en algunes cultures, però no en d'altres. En gran part d'Europa i Amèrica és realment comú i no sorprendria ningú, doncs beure una copa de vi al dia és el més normal del món, però avui comentem un tema que no és cultural ni social, ni molt menys la virtut de...

22/04/2013

Vi vs. Cervesa

Molt s'ha fet referència sobre la diferenciació que es fa entre les diferents estacions climàtiques de l'any i quines són les begudes a prendre segons la seva temperatura. Segons la història recent de la gastronomia, la cervesa és una excel·lent beguda per a les actuals jornades de calor, però el vi, és per tot l'any? Aquí, llavors, la resposta.

El vi, la cervesa i...

17/04/2013

El vi i el desig sexual femení

Un mite que va deixar de ser-ho

Molt s'ha parlat i especulat sobre el consum de vi i els desitjos sexuals femenins. Avui ja es pot asseverar amb contundència que el consum moderat de vi negre incrementa notablement el desig sexual femení, si bé és cert que era sabut que el consum de vi així com altres licors augmenten el flux sanguini en els éssers humans, les...

15/04/2013

El celler a casa

Com fer-se un petit celler a casa

Qualsevol aficionat al magnífic món del vi ha pensat alguna vegada en muntar un petit celler a casa, i no només perquè vulgui tenir a l'abast en qualsevol moment bones marques en perfecte estat, sinó també perquè així pot comprar vi en condicions avantatjoses: s'adquireix sense haver acabat el seu envelliment i després es deixa que...