Denuncia per contingut inadequat

12/04/2013

La temperatura ideal per beure un vi

La temperatura del vi és un tema de llarga data i de molta controvèrsia, com és de domini popular el vi blanc es pren més fred que el vi negre, però quina és la temperatura exacta per poder gaudir el vi en tota la seva esplendor?, tractarem de diluir aquest i altres interrogants a continuació.

Usualment els vins són guardats en soterranis o llocs freds de la casa,...

{
}

10/04/2013

Com llegir una etiqueta de vi

En una ampolla de vi hi ha molta informació a interpretar. L'etiqueta del vi és una de les parts més importants, és - juntament amb la contraetiqueta, el tipus d'ampolla, la càpsula i el tap - com la matrícula del vi, el seu senyal d'identitat. En ella, a més de gaudir del seu disseny (marca distintiva i comercial), podràs esbrinar els elements més importants del vi en...

8/04/2013

Uvinum, l'origen

Nico Bour, el nostre CEO, ja t'anunciava que Uvinum va sorgir d'una conversa a través de Facebook, de la xarxa social més coneguda, utilitzant la Web 2.0 des del principi. Però t'agradaria descobrir el que ens vam dir exactament en els primers missatges els fundadors de Uvinum? Només has de seguir llegint.

Un projecte

Nico Bour: "9 desembre 2008 a les 16:37 h."

...

5/04/2013

Comprar vi per Internet

Comprar vi per internet és una cosa que sorprèn encara a més d'1 usuari. Molts coneguts meus, amants del vi i compradors habituals en vinoteques o supermercats, em diuen que mai han comprat vi per Internet. Dins la nostra tasca del dia a dia a Uvinum, hi ha la de divulgar la nostra experiència i de predicar sobre els avantatges que té la Xarxa sobre canals més tradicionals.

{
}

3/04/2013

L'origen del vi

Existeixen 2 mites sobre els orígens de la fermentació. El primer és que la cervesa va ser "inventada" o més exactament, descoberta, per casualitat. El segon, que el vi va ser també un accident. És molt poc probable que, donat l'elegantment senzill i alhora tan complex procés d'elaboració de cervesa, la cervesa no fos més que una ensopegada. El mateix passa amb el...

1/04/2013

8 beneficis del vi negre per a la salut

El vi és una de les begudes alcohòliques més antigues del planeta. La seva història s'estén per milers d'anys, i encara que beure en excés de qualsevol beguda alcohòlica provoca gran quantitat de problemes relacionats amb la salut en lloc d'aportar beneficis, la investigació actual suggereix que una copa de vi negre cada dia pot proporcionar alguna cosa més que una...

22/03/2013

Els 10 mites del vi

Mites i llegendes urbanes ens enganyen contínuament. Fins a la degustació de París el 1976, el mite que França era l'únic país que podria produir vins d'alta qualitat vivia en la ment de enòfils. Encara que és possible que riguis dels mites que segueixen, algunes persones encara estan enganyades per ells. Tractarem d'aclarir les coses.

10. La fruita utilitzada per...

20/03/2013

Maridatge de vins: 5 consells bàsics

El maridatge de vins pot semblar una tasca aclaparadora si ets amfitrió d'un sopar. Els entusiastes del vi i els experts han dominat durant anys la capacitat de vincular un determinat plat amb un vi suculent. Però en realitat, el maridatge de vi no és equivalent a la ciència moderna dels nostres dies. Tot el que necessites són algunes pautes bàsiques sobre el vi per crear...

18/03/2013

Vins per la calçotada

Estem en plena època de calçots! Aquestes petites cebes dolces i allargades que es mengen acabades de fer al foc i sucades (més aviat submergides) en el secret d'aquesta delicatessen: la salsa especial feta amb fruits secs i verdures escalivades. Una salsa per calçots que en cada família es converteix en un secret que passa de generació a generació i que constitueix...

15/03/2013

Uvinum, un projecte per a tots els amants del vi

Anem camí de 4 anys... i com ha canviat (evolucionat) el "conte". Per tal d'il·lustrar el canvi i estrenar el bloc en català, us tradueixo el primer article del blog, que ens arriba d'allà pel setembre de 2009:

El vi ens apassiona. Emprendre és quelcom que els 3 socis fundadors teníem clar. I hem aconseguit unir una passió (el vi) amb una altra passió:...