Denuncia per contingut inadequat

26/02/2018

Els aliments més susceptibles de frau

Malauradament el frau alimentari és una pràctica estesa actualment arreu del món. La substitució d'ingredients per altres més barats és una pràctica que afecta tot tipus d'aliments: des de productes exclusius que han guanyat popularitat els últims anys, fins a aquells que conformen la nostra cistella bàsica del dia a dia.

Tot i que cada any augmenten les mesures...

29/01/2018

En quins països és més car comprar vi?

Quan viatgem, una de les coses que més ens crida l'atenció dels llocs que visitem són les diferències de preus als productes de consum. És fàcil trobar-se amb sorpreses en coses tan quotidianes com el transport públic, alguns aliments i, és clar, les begudes alcohòliques en general i el vi en particular no són cap excepció.

Recentment, l'empresa MoveHub ha...

15/01/2018

L'abús de l'alcohol en adolescents pot modificar el cervell

Un recent estudi de la Universitat de Finlàndia Oriental i l'Hospital Universitari de Kuopio ha apreciat un “aprimament cortical” en joves que van ser grans consumidors d'alcohol durant la seva adolescència.

Els resultats de la investigació, publicats a la revista Addiction, revelen que les parts del cervell que es desenvolupen fins més enllà dels 20 anys d'edat...

1/01/2018

5 mites sobre el cava i el xampany que has d'oblidar

Sigui xampany, prosecco, cava, escumós anglès o qualsevol altre escumós de tots els que hi ha, no és un secret que el món els aprecia per la seva efervescència i màgia. És per això que avui desmentirem 5 mites que hi ha darrere d'aquestes delicioses begudes:

1. Han de d'obrir-se amb un fort “pop”

Encara que fer-ho amb un fort so augmenta...

27/10/2017

Beure amb moderació i en companyia et proporcionarà benestar

Beure és un acte social que s'ha convertit en una acció més que fer en companyia. Determinats estudis posen de manifest que els bevedors socials tenen més amics per rebre suport emocional en diverses situacions de la vida.

El consum social d'alcohol pot tenir un gran efecte en el benestar de les persones a l'estar vinculat a activitats socials, com el riure, el cant i...

13/10/2017

Com prevenir el mal de cap associat amb el vi?

Més enllà de les temibles ressaques després d'una nit en què es beu una copa de més, molta gent experimenta mals de cap associats al vi. Normalment només calen una o dues copes perquè aquestes persones pateixin de migranyes. Es tracta d'una reacció més comuna del que pensem, per la qual cosa s'han realitzat múltiples estudis científics amb l'objectiu de desxifrar...

29/09/2017

Aliments que hauries de menjar amb moderació

Hi ha moltes recomanacions sobre aliments que ens beneficien i que són perfectament saludables per al nostre cos i la nostra vida diària. Però això no sempre és tan real com creiem i, de fet, està comprovat que qualsevol aliment, per més saludable que sigui, si s'ingereix en excés, pot ser perjudicial per a la salut, incloent l'aigua. A continuació parlarem d'alguns...

15/09/2017

Una cervesa al dia pot ajudar a reduir el risc d'un atac de cor

El títol ho diu tot: una cervesa al dia pot ajudar a reduir el risc de patir un atac de cor i altres problemes cardiovasculars. Aquesta és la conclusió de l'estudi presentat per la Universitat Estatal de Pennsilvània en l'última reunió de l'Associació Americana del Cor, el major referent en cardiologia del món.

L'estudi en qüestió es va basar en l'anàlisi de...

1/09/2017

Tria vi com si fossis un expert

No hi ha dubte que tenir coneixements de vi s'ha convertit en un requisit indispensable en qualsevol tipus de reunió social. Des d'íntims sopars en restaurants fins a trobades familiars al voltant de la taula, tots hem sentit la pressió social per saber triar el vi adequat per a cada ocasió. Davant d'aquesta situació, moltes persones es veuen obligades a simular la...

18/08/2017

10 coses que hauries de saber sobre el Cabernet Sauvignon

No hi ha dubte que el Cabernet Sauvignon és una dels tipus de raïm dels que més escoltem parlar quan es parla de vins negres. Aquesta varietat, que té origen a la ciutat francesa de Bordeus durant el segle XVII, és el resultat de l'encreuament entre Cabernet Franc i Sauvignon Blanc. Però, a més de la seva procedència, quins altres detalls coneixes sobre ella?

A...