Denuncia per contingut inadequat

22/04/2013

Vi vs. Cervesa

Molt s'ha fet referència sobre la diferenciació que es fa entre les diferents estacions climàtiques de l'any i quines són les begudes a prendre segons la seva temperatura. Segons la història recent de la gastronomia, la cervesa és una excel·lent beguda per a les actuals jornades de calor, però el vi, és per tot l'any? Aquí, llavors, la resposta.

El vi, la cervesa i...

17/04/2013

El vi i el desig sexual femení

Un mite que va deixar de ser-ho

Molt s'ha parlat i especulat sobre el consum de vi i els desitjos sexuals femenins. Avui ja es pot asseverar amb contundència que el consum moderat de vi negre incrementa notablement el desig sexual femení, si bé és cert que era sabut que el consum de vi així com altres licors augmenten el flux sanguini en els éssers humans, les...

15/04/2013

El celler a casa

Com fer-se un petit celler a casa

Qualsevol aficionat al magnífic món del vi ha pensat alguna vegada en muntar un petit celler a casa, i no només perquè vulgui tenir a l'abast en qualsevol moment bones marques en perfecte estat, sinó també perquè així pot comprar vi en condicions avantatjoses: s'adquireix sense haver acabat el seu envelliment i després es deixa que...

12/04/2013

La temperatura ideal per beure un vi

La temperatura del vi és un tema de llarga data i de molta controvèrsia, com és de domini popular el vi blanc es pren més fred que el vi negre, però quina és la temperatura exacta per poder gaudir el vi en tota la seva esplendor?, tractarem de diluir aquest i altres interrogants a continuació.

Usualment els vins són guardats en soterranis o llocs freds de la casa,...

10/04/2013

Com llegir una etiqueta de vi

En una ampolla de vi hi ha molta informació a interpretar. L'etiqueta del vi és una de les parts més importants, és - juntament amb la contraetiqueta, el tipus d'ampolla, la càpsula i el tap - com la matrícula del vi, el seu senyal d'identitat. En ella, a més de gaudir del seu disseny (marca distintiva i comercial), podràs esbrinar els elements més importants del vi en...

8/04/2013

Uvinum, l'origen

Nico Bour, el nostre CEO, ja t'anunciava que Uvinum va sorgir d'una conversa a través de Facebook, de la xarxa social més coneguda, utilitzant la Web 2.0 des del principi. Però t'agradaria descobrir el que ens vam dir exactament en els primers missatges els fundadors de Uvinum? Només has de seguir llegint.

Un projecte

Nico Bour: "9 desembre 2008 a les 16:37 h."

...

5/04/2013

Comprar vi per Internet

Comprar vi per internet és una cosa que sorprèn encara a més d'1 usuari. Molts coneguts meus, amants del vi i compradors habituals en vinoteques o supermercats, em diuen que mai han comprat vi per Internet. Dins la nostra tasca del dia a dia a Uvinum, hi ha la de divulgar la nostra experiència i de predicar sobre els avantatges que té la Xarxa sobre canals més tradicionals.

3/04/2013

L'origen del vi

Existeixen 2 mites sobre els orígens de la fermentació. El primer és que la cervesa va ser "inventada" o més exactament, descoberta, per casualitat. El segon, que el vi va ser també un accident. És molt poc probable que, donat l'elegantment senzill i alhora tan complex procés d'elaboració de cervesa, la cervesa no fos més que una ensopegada. El mateix passa amb el...

1/04/2013

8 beneficis del vi negre per a la salut

El vi és una de les begudes alcohòliques més antigues del planeta. La seva història s'estén per milers d'anys, i encara que beure en excés de qualsevol beguda alcohòlica provoca gran quantitat de problemes relacionats amb la salut en lloc d'aportar beneficis, la investigació actual suggereix que una copa de vi negre cada dia pot proporcionar alguna cosa més que una...