Denuncia per contingut inadequat

7/07/2017

5 truites de patates que has de tastar

No hi ha dubte que la truita de patates és un símbol de la gastronomia espanyola. Es tracta d'un plat que desperta passions en cadascuna de les seves versions: amb ceba o sense ceba, daurada o gairebé crua, una infinitat d'opcions per a tots els gustos. Sense importar quin sigui el teu estil preferit, segur que sempre és benvingut un pinxo d'aquest deliciós menjar. És...

30/06/2017

Els millors vins per prendre amb menjar xinès

Quantes vegades hem anat a dinar a un restaurant xinès i no hem sabut quin vi demanar! Maridar aquest tipus de cuina és possible, tant amb cava i altres escumosos com amb vi blanc o negre.

Els vins escumosos, en línies generals, són els que van millor per acompanyar la gastronomia xinesa. Contrasten amb el gust de la soja, de les crestes i de l'arròs, com no, en...

16/06/2017

Un vi de 1.600 anys... Es podrà beure?

Diuen que com més vell és un vi, més gran serà la seva qualitat. Però sempre hi ha límits. L'ampolla més antiga del món porta més de 1.600 anys esperant a ser oberta, però sembla que les ocasions especials han passat de llarg per a aquest vi d'Espira, Römerwein.

Aquesta relíquia porta segles tancada i ara ningú s'atreveix a obrir-la. L'ampolla és de grans...

2/06/2017

Vi i altres aliments per pujar la libido

Els experts revelen que determinats aliments que estan relacionats amb el sexe augmenten la libido. Concretament són el vi negre, els alvocats i la xocolata negra, entre molts altres.

Els alvocats tenen un enorme significat, ja que a diversos racons de Sud-amèrica reben el seu nom de la paraula nahuatl ahuacatl que significa 'testicle'. Els alvocats són rics en...

19/05/2017

Maridar vi i coliflor... Sí, és possible

És ben conegut que la coliflor és un aliment poc agraït a la cuina, per la seva olor i sabor més aviat fort. Però conté moltes vitamines i minerals, i és totalment beneficiós per a la salut. Per aquest motiu, cada vegada és més utilitzat com a ingredient a tota classe de cuines de diferents parts del món, sigui en forma de sopa, puré, salsa, pastís o...

5/05/2017

Per què els faraons no volien beure vi?

És ben sabut que l'elaboració de vi té una mil·lenària història, que es remunta a les més antigues civilitzacions conegudes a l'entorn de la Mediterrània. No obstant això, encara hi ha dades curioses sobre aquesta beguda que ens poden sorprendre, com és el fet que els reis egipcis es mostraven reticents a consumir-la.

A l'antic Egipte, el vi jugava un important ...

28/04/2017

Claus per maridar bé el pa

Pa de cereals, pa de vi, integral i fins i tot de diversos sabors. El pa és un dels aliments més importants i nutritius, i mai pot faltar a una bona taula, sigui per acompanyar o per fer-se entrepans.

Tot i que és un aliment agraït que va bé amb moltes begudes i per acompanyar a d'altres aliments, hem de saber maridar-lo correctament. Els pans negres, de sègol i de ...

21/04/2017

Tornada a la rutina: 5 plans per reduir de pes menjant bé

Encara que alguns ja ens hàgim oblidat de les vacances de Setmana Santa, potser encara ens quedi alguna reminiscència dels tiberis tan bons propis d'aquesta època en forma de pantaló que no corda. I és que, per a què ens hem d'enganyar: és totalment normal que durant l'estiu ens passem una mica i mengem massa. No tenim horari fix, ens saltem àpats i tenim molts...

14/04/2017

Quins vins s'han de refredar i com?

Tots els aficionats al vi sabem que cada varietat té una temperatura ideal de servei, que alguns s'han de consumir a temperatura ambient i que, en ocasions, podem espatllar l'experiència de beure un vi per servir-lo massa fred o massa calent.

Per exemple, la majoria dels vins joves blancs i rosats, els escumosos i els dolços, milloren si es serveixen freds. En...

7/04/2017

Maridatges de vi i formatge innovadors de la mà d'experts

Els maridatges de vi i formatge s'estan fent molt populars. Permeten de casar sabors entre vins, preferiblement blancs, tot i que també amb determinats tipus de vins negres joves, i formatges de tots els gustos.

Ara, els formatges de més qualitat són maridats amb vins també de reputació i sempre de la mà d'experts, com poden ser sommeliers o tastadors...