Denuncia per contingut inadequat

11/03/2016

S'apropa el Dia del Pare... Com escollir un whisky per regalar-l'hi?

S'apropa el Dia del Pare i, si n'és aficionat, potser estàs pensant en regalar-li una ampolla de whisky. Per això volem donar-te alguns consells que t'ajudin a escollir-ne la més adequada.

Per triar un bon whisky hem de tenir present una sèrie de paràmetres, entre els quals es troben la procedència, la història, la marca, el tipus... cal mirar si és molt...

{
}

4/03/2016

El vi és millor a grans glops

Beure vi amb moderació aporta una gran quantitat de beneficis. Ara bé, si el bevem a grans glops, molt millor. Això és el que diu un estudi de la Universitat de Nàpols, doncs la quantitat de vi que els bevedors ingereixen en cada glop té una forta influència en el seu sabor.

Per analitzar aquest estudi van utilitzar la Falanghina, un varietal autòcton que produeix...

26/02/2016

Com maridar la cervesa artesana?

En els últims anys, les cerveses artesanes estan vivint moments dolços en explorar mil sabors alhora. Des de les torrades, amb sabors més aviat amargs o bé amb un punt de picor, fins les més rosses o les negres. Sigui com sigui la cervesa artesana s'ha de maridar correctament, i no sempre és fàcil, especialment per a aquelles cerveses que solem fer a casa.

Per...

19/02/2016

Cellers i vins del Penedès

La zona vitivinícola del Penedès és probablement una de les més característiques i reconegudes de Catalunya, especialment per ser el principal lloc de producció del cava, el vi escumós català per antonomàsia.

Però en aquesta Denominació d'Origen podem trobar molt més que cava, ja que en les seves més de 27.000 ha de vinyes es produeix raïm destinat a...

{
}

12/02/2016

Canvis en el consumidor de vi en pocs anys

El mercat gastronòmic avança a grans passes i ara els consumidors s'han tornat més exigents. És una cosa que està passant també per als amants dels vins, vegem com ha canviat el consumidor en aquests últims anys.

No val qualsevol cosa. Amb motiu d'una sobresaturació d'informació en pocs anys, els nous consumidors de vi i els de sempre són cada vegada...

5/02/2016

Còctels d'hivern

Coneixem molts còctels estiuencs, que es solen prendre en aquesta època de l'any per què són refrescants i amb barreges de sabors especials i una mica tropicals. Però, ¿i a l'hivern?

Perquè a més es prenguin còctels que ens donin l'energia que necessitem durant aquesta freda època de l'any, una opció són els còctels de fruites amb martini o vodka. Ens faran...

29/01/2016

El vi de nit ajuda al teu cor

Els beneficis del vi cada dia són més nombrosos. I és que hi ha nous estudis que ho ratifiquen, i ara, concretament un d'Israel, que estableix que una copa de vi negre a la nit ajuda a cuidar el cor.

Aquesta investigació, anomenada “Efectes del consum moderat d'alcohol en el risc cardiometabòlic en adults amb diabetis tipus 2”, s'ha fet amb l'Escola de Salut...

22/01/2016

Vins d'hivern

A casa, al restaurant, al bar o al celler, però sempre calentets. L'hivern és una estació per menjar plats més contundents, guisats i al forn, que han d'anar combinats amb els seus respectius vins.

Així que els “vins d'hivern” dependran del que mengem en aquesta estació de l'any. Si bé es prefereixen, en línies generals, vins negres, amb cos, contundents,...

15/01/2016

Com netejar les taques de vi?

A tots ens ha passat que ens ensopeguem amb una copa de vi en alguna reunió i se'ns taca la roba. Les taques de vi poden ser una mica difícils de treure, i segons el tipus de teixit has de fer servir mètodes diferents.

Per a les taques de vi seques: has de deixar la taca en remull amb una mica de llet calenta fins que observis com desapareix. Després pots...

8/01/2016

Quines són les tendències actuals entre els amants del vi?

La societat canvia, i amb això les demandes de consumidors cada vegada més entesos en el món del vi. Coneix les tendències i demandes dels consumidors de vi d'avui dia.

Un sommelier, si us plau. La professionalitat en el món del vi segueix imparable, de manera que ara els amants del vi exigeixen una explicació global del vi sempre de la mà d'un...