Denuncia per contingut inadequat

18/12/2015

Quin vi triar aquest Nadal segons el tipus de menjar?

Els vins recorreran taules d'aquestes festes, de manera que has de triar el vi adequat segons cada àpat. Ja saps que per Nadal hi ha dinars i sopars ben variats, ja que passem del marisc a la carn i de nou al peix en qüestió d'hores per acabar amb unes abundants postres. T'ajudem a triar el vi depenent del que vagis a menjar.

Amb peixos

Per als peixos recomanem...

{
}

11/12/2015

Consells per escollir el cava de Nadal

Si hi ha una beguda típicament nadalenca, que no pot faltar en qualsevol reunió familiar, trobada d'amics o sopar d'empresa en aquests dies, és el cava. Ja sigui acompanyant els plats principals o com a colofó de l'àpat, juntament amb els dolços tradicionals de cada casa, triar un bon cava és una tasca necessària per aconseguir un èxit inapel·lable quan convidem a...

4/12/2015

10 vins per menys de 10€ per regalar a l'amic invisible

T'ha tocat de nou fer el regal de l'amic invisible? Sigues original i regala una bona ampolla de vi! Per ajudar-te en la teva elecció, et proposem 10 vins per menys de 10€ que segur que serán un gran regal. 

Vins per menys de 10€ per a regalar Pruno 2014

Pruno 2014: Valor segur, vi clàssic i que el gran crític Robert Parker ha lloat en diverses ocasines...

27/11/2015

Regals per a amants del vi

Els veritables amants del vi ho tenen molt fàcil aquestes festes, gràcies a la quantitat de gadgets i objectes relacionats amb el vi que es poden regalar. Saber apreciar el vi és molt més, de manera que si coneixes algú sibarita i interessat en el món vinícola, t'aconsellem aquests productes.

Cristalleria

El vi ha de servir-se en una bona copa, perquè és...

{
}

20/11/2015

La xocolata i el vi, aliats per la teva dieta i el teu paladar

Hi ha plaers a la vida, com el vi i la xocolata, que fins ara semblaven estar lligats en certa manera a un determinat concepte de culpa. Aliments tan deliciosos que -pensem- no poden ser bons per a la salut. Però tal com demostren multitud d'estudis recents, el vi, per exemple, sempre que es consumeixi amb moderació, és un gran aliat del nostre organisme per a la...

13/11/2015

5 anècdotes sobre la història del vi

El món del vi és una font inesgotable d'històries, dades, llegendes i informació de tota mena, que fa imprescindible l'existència de mitjans com aquest, on intentem cada dia aportar el nostre granet de sorra a la tasca de divulgar i ordenar els coneixements que constantment genera aquest apassionant sector.

No obstant, sempre ha de quedar temps per centrar-se,...

6/11/2015

Priorat: coneix els seus vins i cellers

La viticultura de la DOQ del Priorat, a Catalunya, és de llarga tradició. No és estrany, doncs, que hi hagi una gran quantitat de cellers i rutes enoturístiques per a explorar.

Els vins d'aquesta regió s'elaboren en una extensió d'unes 20.000 ha, de les quals només 1.600 ha estan plantades de vinya, segons la pròpia DOQ d'aquesta comarca. L'orografia una mica...

30/10/2015

El consum moderat de cervesa aporta nutrients i és font d'antioxidants naturals

Ja hem comentat en alguna ocasió les bondats de la cervesa, sempre amb un consum moderat, però cada vegada hi ha més estudis que ho ratifiquen. En aquest cas és la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària (Semergen) que ha publicat una investigació on es planteja quins tipus de beneficis sobre la salut ofereix el consum moderat de cervesa. Aquestes són les ...

23/10/2015

Rutes d'enoturisme per a aquesta tardor

La tardor és l'estació perfecta per a descobrir el paisatge de les vinyes. El color dels boscos i de les fulles va canviant, i del verd es passa a les diferents tonalitats de marró i granat. Per tant, arriba l'hora de fer enoturisme i de conèixer de prop algunes de les rutes més preuades del panorama nacional. Véns de ruta amb nosaltres?

Lleida, Costers del Segre

...

16/10/2015

Els defectes més habituals del vi II

Hi ha molts factors que poden determinar que un vi estigui en mal estat, que tingui un mal gust o hagi seguit un mal procés d'elaboració. Després de veure alguns dels defectes més habituals del vi, te'n mostrem d'altres perquè els tinguis en compte.

Anhídrid sulfurós. En alguns processos de l'elaboració de vi es fa servir sofre i aquest pot provocar sabors forts...