Denuncia per contingut inadequat

Aprendre a olorar el vi

{
}

 - Un dels sentits presents en un tast de vin és el sentit de l'olfacte. Aquest sentit ha d'estar entrenat per a que la fase olfativa dels vins en el tast sigui satisfactòria; no és una cosa que s'aconsegueixi en ser un aficionat i olorar un parell de vins. Tenint en compte que només ens podem entrenar olorant diferents vegades, és important saber quines són les olors que tindrem en compte per practicar i practicar vàries vegades.

La majoria de les olors que cal experimentar estàn presents en la nostra vida diària, i això fa que l'entrenament no sigui complicat. En realitat és molt fàcil si teniu constància i concentració: només cal prestar atenció a allò que podem olorar a casa, a l'aire lliure i principalment a la cuina.

No hem d'oblidar que en una inspiració normal podem sentir els aromes, però de manera diluïda, per aquesta raó el més convenient és realitzar inspiracions llargues i profundes, amb molta atenció. A més, és important no repetir-les més de 2 o 3 vegades, per no forçar el sentit de l'olfacte. Us deixem aquesta pràctica guia de les diferents olors que hem de ser capaç de reconèixer. Així que ara toca entrenar-se!

  • Olors essencials: a aquest tipus d'olor el classificarem en químic, flors, fruita i TAGS: vegetals en general, i s'ha d'incloure les herbes i espècies.
  • Olors químics: són l'àcid acètic (vinagre), etil acetat (esmalt d'ungles i acetona), diacetil (margarina, molt similar al de la mantega), de sofre anhídrid (s'assembla a ous podrits), alcohol etílic o etanol.
  • Olors florals: rosa, violeta, gessamí, gerani, taronja cítric, força ben identificables entre sí.
  • Olors de fruites: poma verda i roja, préssec, pera, llimona, aranger, ananàs, plàtan, raïm, pruna, cirera; tots ells en fruita fresca i després cuita.
  • Olors vegetals: all, ceba, pebrot vermell i verd, espàrrec, olives verdes i negres, hongos; acabat de tallar i sec, eucaliptus.
  • Finalment, olors d'herbes i espècies: canyella, clau, pebre, menta.
{
}

Deixa el teu comentari Aprendre a olorar el vi

Entra a l'Obolog, o crea el teu bloc graits si encara no t'has registrat.

Avatar d'usuari El teu nom