Denuncia per contingut inadequat

Beure amb moderació i en companyia et proporcionarà benestar

{
}

 TAGS:undefined

Beure és un acte social que s'ha convertit en una acció més que fer en companyia. Determinats estudis posen de manifest que els bevedors socials tenen més amics per rebre suport emocional en diverses situacions de la vida.

El consum social d'alcohol pot tenir un gran efecte en el benestar de les persones a l'estar vinculat a activitats socials, com el riure, el cant i el ball. Amb això, reforcem els nostres lligams socials.

S'ha demostrat també durant anys el vincle existent entre l'alcohol i l'alliberament de endorfina, que és especialment rellevant, encara que sempre quan es beu amb moderació. De fet, l'activació d'endorfines no només ens fa estar més relaxats sinó que també sembla “sintonitzar” el sistema immunològic.

El fet que beure segueixi sent un fet social és significatiu, i això és perquè aporta dos beneficis socials potencials: el primer és que el consum moderat d'alcohol augmenta el benestar psicològic i, directa o indirectament, promou la construcció dels estrets vincles personals que sustenten els llaços socials.

Les investigacions més recents han demostrat que els nivells baixos o moderats de consum d'alcohol podrien tenir efectes beneficiosos sobre la cognició, i que això podria incloure la cognició social. És a dir, si es manté una actitud sana sobre el consum d'alcohol no només s'evita l'abús propi sinó que també es dóna un exemple positiu a amics i familiars.

Consells per beure de manera moderada

  • Combinar la beguda amb menjar i tapes, especialment quan es surt amb amics.
  • Consumir alguna beguda no alcohòlica, fonamentalment aigua, entre cada consumició.
  • Beure vi de qualitat, experimentar amb nous sabors per endinsar-nos al món del maridatge.
  • En el cas de les dones, prendre suplements vitamínics amb àcid fòlic, perquè el consum d'alcohol n'hi baixa els nivells.
  • No beure sol.
  • No beure si un té pensat de conduir o si està en situacions de risc laboral.

Imatge: Anne Worner

 TAGS:Terras Gauda 2016Terras Gauda 2016

Terras Gauda 2016: maceració en fred de diferent durada segons la varietat. Fermentació a baixa temperatura en dipòsits d'acer inoxidable. 

 

 TAGS:Tomás Postigo Crianza 2009Tomás Postigo Crianza 2009

Tomás Postigo Crianza 2009: Criança de 12 mesos en bótes de roure francès. 

{
}

Deixa el teu comentari Beure amb moderació i en companyia et proporcionarà benestar

Entra a l'Obolog, o crea el teu bloc graits si encara no t'has registrat.

Avatar d'usuari El teu nom