Denuncia per contingut inadequat

Celler casolà: els errors més comuns

{
}

El vi és un element viu en contínua evolució, molt delicat de conservar; exigeix ??sobretot sensibilitat davant el problema.

 TAGS:celler a casa

Si es desitja instal·lar un celler casolà en un xalet hi ha algunes consideracions a tenir en compte:

  • Triar una habitació orientada cap al nord o, com a molt, al nord-oest i que es trobi en la planta baixa, que és la zona més fresca.
  • Procurar que les parets siguin gruixudes per mantenir la temperatura el més constant possible i aïllar les ampolles de sorolls, olors, etc.
  • Tenir en compte que el sòl idoni és terra batuda o sorra.
  • Cercar un lloc ventilat i sense gaire llum, si es tracta d'una habitació petita i sense finestres és imprescindible instal·lar un extractor.

Si el que es té és un pis, cal:

  • Escollir l'habitació més interior amb finestra a un pati sense sol. És important que no tingui calefacció ni massa llum.
  • Adequar aquest espai amb aparells condicionadors que regulin la llum i la humitat i folrar les parets amb aïllants adequats: poliuretà expandit, fibra de vidre, etc.

Els errors més comuns

El problema de l'espai obliga de vegades a adoptar solucions d'emergència ia improvisar cellers en qualsevol lloc que només aconsegueixen fer malbé el vi. El més habitual és recórrer a un racó del garatge, probablement ple d'olors a gasolina i oli, a més, per descomptat del CO2 dels motors i del soroll i tràfec eixordadors.

També solen ser una solució freqüent dels trasters, espais cecs sense aïllament ni ventilació que contribueixen també a espatllar el vi. Pel que fa al socorregut armari de la cuina, res més inadequat: la proximitat a les vibracions de la nevera, rentadora o rentavaixelles i la calor dels focs o del forn incideixen tan negativament en els vins que el més probable és que, quan anem a beure'ls, s'hagin convertit en vinagre.

El costum de jugar a fer de cellerer i tenir a casa un barrilet, no és més que això, un joc, perquè en un domicili no es poden imitar les condicions que es donen en un celler autèntic. Per estalviar-se el disgust de comprovar que després de tant mim el vi està per tirar-lo, millor abstenir-se de les bótes casolanes.

{
}

Deixa el teu comentari Celler casolà: els errors més comuns

Entra a l'Obolog, o crea el teu bloc graits si encara no t'has registrat.

Avatar d'usuari El teu nom