Denuncia per contingut inadequat

Com maridar la cervesa artesana?

{
}

 TAGS:undefined

En els últims anys, les cerveses artesanes estan vivint moments dolços en explorar mil sabors alhora. Des de les torrades, amb sabors més aviat amargs o bé amb un punt de picor, fins les més rosses o les negres. Sigui com sigui la cervesa artesana s'ha de maridar correctament, i no sempre és fàcil, especialment per a aquelles cerveses que solem fer a casa.

Per els típics àpats àrabs o picants, amb molta força, en els quals són protagonistes el vinagre o bé les espècies, es precisen cerveses més rosses i suaus, doncs es busca rebaixar aquesta força de sabors amb la cervesa, més fresca i més aviat tradicional. Per exemple, per aquests àpats, va millor el tipus de cervesa Pilsen o Pale ale, moltes de les quals són alemanyes i altres belgues.

D'altra banda, les cerveses artesanes lager van bé amb altres sabors més mediterranis a base de peix o marisc. Les cerveses més torrades i negres, que en el seu procés més artesanal ofereixen sabors molt més forts i duradors al paladar, poden també combinar-se amb certes carns o sofregits. S'inclouen aquí les Pale ale fosques, entre d'altres.

Altres cerveses artesanes amb sabors més amargs, entre les quals podem trobar des de negres o torrades a alguna rossa, van bé amb aliments fumats, xocolates, saborosos postres, formatges i algunes carns. Un clar exemple és la índia Pale ale, cada vegada més coneguda de la qual ja us hem donat alguna referència.

Mentre que el formatge manxec, per exemple, va bé amb una cervesa artesana belga de triple fermentació. I determinats peixos són maridats amb cerveses alemanyes fumades. Un tipus d'artesana que també es beu amb mariscs, altres formatges europeus i embotits.

 TAGS:La SocarradaLa Socarrada

La Socarrada: Cervesa Premium Triple Malta que ha estat guardonada amb l'estrella d'or a la millor cervesa artesanal del Món pel iTQi (Brussel·les, abril 2012).

 

 

 TAGS:St Bernardus TripelSt Bernardus Tripel

St Bernardus Tripel  és una cervesa rossa, color pàl·lid ambarí, de 7,5%, aromes florals i afruitats i un gust equilibrat i harmoniós entre amarg i dolç, acabant amb un discret amargor sec.

 

 

{
}
{
}

Deixa el teu comentari Com maridar la cervesa artesana?

Entra a l'Obolog, o crea el teu bloc graits si encara no t'has registrat.

Avatar d'usuari El teu nom