Denuncia per contingut inadequat

Digestius que t'ajudaran després de menjars abundants

{
}

 TAGS:undefined

Ara que s'acosten les festes de Nadal, Cap d'Any i Reis, arriba l'hora dels dinars i sopars familiars que, com sol ser costum, seran abundants i de llarga durada: és el moment de posar-se al dia amb parents que, potser, veiem menys del que voldríem, i l'oportunitat de compartir taula amb els nostres éssers estimats sense les presses del dia a dia.

Tot i que des d'Uvinum sempre hem recomanat i recomanarem el consum moderat i responsable de begudes alcohòliques, també cal tenir en compte que els licors de graduació baixa i mitjana afavoreixen la digestió, a l'estimular les secrecions gàstriques, un fet que es coneix des fa segles. No és estrany, doncs, que els primers licors digestius que han arribat fins als nostres dies apareixen en monestirs i abadies en plena Edat Mitjana.

Avui en dia, hi ha a qui li agrada assaborir destil·lats com el whisky, l'orujo, la grappa o el brandi després d'un dinar abundant, però per a la sobretaula poden ser més aconsellables els licors d'herbes, que compten generalment amb menys contingut alcohòlic i més propietats digestives. A continuació us donem alguns exemples:

  • Amaretto: aquest licor d'ametlles i ossos d'albercoc, procedent de Saronno (Itàlia), inclou també entre els seus ingredients baies i plantes aromàtiques.
  • Bénédictine: licor herbal francès elaborat amb 27 plantes i espècies diferents. Com el seu nom indica, procedeix originàriament de l'abadia benedictina de Fécamp, a Normandia.
  • Cointreau: elaborat a partir de la destil·lació de peles de diferents varietats de taronja, a més d'espècies. Molt utilitzat també en l'elaboració d'infinitat de còctels.
  • Drambuie: un licor escocès elaborat amb whisky, mel de bruc, herbes aromàtiques, safrà i nou moscada, creat especialment per al príncep Carles Estuard d'Anglaterra i Escòcia al segle XVIII.
  • Patxaran: un digestiu espanyol molt popular, provinent de Navarra, que s'obté a partir de la maceració del aranyons en aiguardent anisat.

I tu, quin licor prefereixes per a les teves sobretaules?

 TAGS:Disaronno AmarettoDisaronno Amaretto

Disaronno Amaretto

 

 

 TAGS:BenedictineBenedictine

Benedictine

 

 

{
}
{
}

Deixa el teu comentari Digestius que t'ajudaran després de menjars abundants

Entra a l'Obolog, o crea el teu bloc graits si encara no t'has registrat.

Avatar d'usuari El teu nom