Denuncia per contingut inadequat

Elaboració de vins rosats

{
}

 TAGS:Amb anterioritat vam parlem de l'origen del vi rosat i de com ha evolucionat la seva producció i consum fins aquest moment, fins i tot vam explicar la diferència entre un vi clarete i un vi rosat. En aquest article tractarem, de forma resumida, el procés d'elaboració d'aquest tipus de vins.

Qualsevol vi que pretengui portar el títol de rosat ha de ser una mica àcid, tenir
 aromes afruitats i una mica de sucre residual. Tanmateix, la seva creació no respon a una única recepta sinó que hi ha almenys 3 mètodes diferents per a la seva obtenció.

L'anomenat vi gris s'elabora de la mateixa manera que el vi blanc: un cop collits, els raïms són premsats i el seu suc és fermentat. Com el compost colorant del vi (antocians) es troba en la pell. Aquest vi gairebé no té color.

Un segon estil seria el de seguir els passos de la vinificació de vins negres, és a dir, la fruita collida es col·loca en bótes o tancs d'acer inoxidable per macerar per entre 1 i 3 dies, amb l'objectiu d'extreure color i compostos químics que es convertiran en aromes i sabors. Aquí, en general, el vi pren tonalitats que van del rosa al salmó i ataronjat intens, també anomenat ull de perdiu.

 TAGS:Finalment, trobem el mètode Saignée, resultat de la maceració del raïm prèviament trencades en un període entre 12 i 24 hores, i que per tant presenta una coloració que va de frutilla al d'un negre lleuger. En tots els casos és el suc lliure de pells i llavors el que es fermenta a través de microorganismes denominats "llevats" que consumeixen el sucre del líquid i alliberen com a residus alcohol i gas carbònic. De la mateixa manera, en aquest procés també es manté un residu de sucre sense fermentar, que estableix equilibri a l'acidesa natural de la beguda. En alguns casos, a més, aquesta dolçor és perceptible amb facilitat.

A la taula, per exemple, aquestes versions més ensucrades són companyes ideals de plats marroquins dolços com el cous cous royal o receptes picants de l'Índia. Al mateix temps que els més secs van bé amb plats asiàtics com el sushi, vegetals cuits i, fins i tot, amanides de fulles verdes. En conclusió, el rosat és una beguda ideal en un menú en temps de platja (es recomana consumir jove), i pot formar part juntament amb els escumants i els vins blancs del brindis de cap d'any.

{
}

Deixa el teu comentari Elaboració de vins rosats

Entra a l'Obolog, o crea el teu bloc graits si encara no t'has registrat.

Avatar d'usuari El teu nom