Denuncia per contingut inadequat

Els aliments més susceptibles de frau

 TAGS:undefined

Malauradament el frau alimentari és una pràctica estesa actualment arreu del món. La substitució d'ingredients per altres més barats és una pràctica que afecta tot tipus d'aliments: des de productes exclusius que han guanyat popularitat els últims anys, fins a aquells que conformen la nostra cistella bàsica del dia a dia.

Tot i que cada any augmenten les mesures cautelars per evitar aquest tipus de pràctiques, els consumidors encara hem d'estar previnguts per evitar enganys. Per això, hem realitzat una llista dels aliments més susceptibles de frau:

  • Aliments ecològics: Tot i l'augment del consum i interès pels aliments ecològics durant els últims anys, un estudi realitzat als Estats Units va detectar que el 40% dels aliments que es comercialitzaven com a 'ecològics' contenien plaguicides i altres rastres de productes utilitzats a conreus industrials.
  • Arròs: Hi ha diferents varietats d'arròs classificades segons la forma del gra, textura, color i, per descomptat, qualitat. Precisament, un dels enganys més comuns és la venda d'arrossos de qualitat inferior com si fossin altres de superiors amb els que comparteixen determinats atributs; tal és el cas de l'arròs per risotto fraudulent que es comercialitzava al Regne Unit. En alguns casos, els grans són adulterats amb resines, disminuint la seva qualitat imperceptiblement fins al moment de ser cuinat.
  • Peixos: El peix és un aliment altament susceptible de fraus. Entre les formes més comunes destaquen l'alteració de la data de pesca amb la finalitat de vendre'l com a producte fresc, així com l'etiquetatge incorrecte, on es substitueixen espècies de menys valor comercial per altres de similars amb més valor comercial.
  • Sucs de fruita: No és un secret que els sucs de fruita es solen diluir amb aigua, així com contenir edulcorants i colorants. Tot i això, molts d'ells ostenten l'etiqueta de 100% natural.
  • Llet i lactis: Atès l'augment de fraus, molts països promouen la incorporació d'una etiqueta de denominació d'origen a tots els seus productes làctics. Les alteracions més comú són les barreges amb aigua o altres llets de menor qualitat, però durant els últims anys s'han descobert adulteracions amb productes que podrien posar en perill la salut dels seus consumidors.
  • Vi: Malauradament l'adulteració del vi és més comú del que creiem. De fet, s'estima que un 70% del vi que es ven a la Xina podria ser fals. Normalment es tracta de mescles de raïms de qualitat menor que es venen com a producte Premium, o vins barrejats amb químics.

 TAGS:Terranova 2016Terranova 2016

Terranova 2016

 

 

 TAGS:Flor del MontsantFlor del Montsant

Flor del Montsant

Deixa el teu comentari Els aliments més susceptibles de frau

Entra a l'Obolog, o crea el teu bloc graits si encara no t'has registrat.

Avatar d'usuari El teu nom