Denuncia per contingut inadequat

Vi a El bloc d'Uvinum

1/09/2017

Tria vi com si fossis un expert

No hi ha dubte que tenir coneixements de vi s'ha convertit en un requisit indispensable en qualsevol tipus de reunió social. Des d'íntims sopars en restaurants fins a trobades familiars al voltant de la taula, tots hem sentit la pressió social per saber triar el vi adequat per a cada ocasió. Davant d'aquesta situació, moltes persones es veuen obligades a simular la...

4/08/2017

Trucs per maridar vi i embotits

Són dos dels menjars més exquisits. El vi, d'una banda, i els embotits, que combinen amb tot: tots dos ofereixen sabors en maridatges molt especials.

A grans trets, els embotits, que són normalment grassos, combinen amb vins tipus Sauvignon Blanc, pinot, vins negres intensos i alguns blancs escumosos. Per a un pernil serrà, l'estrella dels embotits a Espanya, és...

21/07/2017

Protocol a taula, una qüestió de bona educació

A la vida hi ha moltes ciències i arts que són molt difícils d'aprendre però necessàries per al bon viure, i el protocol a taula és sense dubte una d'elles. Potser per a alguns resultin una mica aclaparadores totes les regles que s'han seguir o la quantitat de coberts que s'han de memoritzar, però al final es tracta només d'una qüestió d'educació, bones maneres i...

30/06/2017

Els millors vins per prendre amb menjar xinès

Quantes vegades hem anat a dinar a un restaurant xinès i no hem sabut quin vi demanar! Maridar aquest tipus de cuina és possible, tant amb cava i altres escumosos com amb vi blanc o negre.

Els vins escumosos, en línies generals, són els que van millor per acompanyar la gastronomia xinesa. Contrasten amb el gust de la soja, de les crestes i de l'arròs, com no, en...

16/06/2017

Un vi de 1.600 anys... Es podrà beure?

Diuen que com més vell és un vi, més gran serà la seva qualitat. Però sempre hi ha límits. L'ampolla més antiga del món porta més de 1.600 anys esperant a ser oberta, però sembla que les ocasions especials han passat de llarg per a aquest vi d'Espira, Römerwein.

Aquesta relíquia porta segles tancada i ara ningú s'atreveix a obrir-la. L'ampolla és de grans...

19/05/2017

Maridar vi i coliflor... Sí, és possible

És ben conegut que la coliflor és un aliment poc agraït a la cuina, per la seva olor i sabor més aviat fort. Però conté moltes vitamines i minerals, i és totalment beneficiós per a la salut. Per aquest motiu, cada vegada és més utilitzat com a ingredient a tota classe de cuines de diferents parts del món, sigui en forma de sopa, puré, salsa, pastís o...

5/05/2017

Per què els faraons no volien beure vi?

És ben sabut que l'elaboració de vi té una mil·lenària història, que es remunta a les més antigues civilitzacions conegudes a l'entorn de la Mediterrània. No obstant això, encara hi ha dades curioses sobre aquesta beguda que ens poden sorprendre, com és el fet que els reis egipcis es mostraven reticents a consumir-la.

A l'antic Egipte, el vi jugava un important ...

7/04/2017

Maridatges de vi i formatge innovadors de la mà d'experts

Els maridatges de vi i formatge s'estan fent molt populars. Permeten de casar sabors entre vins, preferiblement blancs, tot i que també amb determinats tipus de vins negres joves, i formatges de tots els gustos.

Ara, els formatges de més qualitat són maridats amb vins també de reputació i sempre de la mà d'experts, com poden ser sommeliers o tastadors...

31/03/2017

Maridar vi i pasta? Sí, hi ha vida més enllà del Lambrusco

Com bé sabem, el maridatge és un art que, amb el pas del temps i l'experiència, es va dominant, i el que aquí presentem no és una cosa que s'hagi de seguir exactament, no és una ciència, són només consells que t'ajudaran a gaudir de les teves pastes amb la millor opció de vi. És clar, cadascú té els seus gustos i sobre els gustos personals no hi ha disputes....

24/03/2017

Per què un vi pot costar molt més (o menys) que un altre?

De tant en tant llegim o sentim a dir que, en un tast a cegues, hi ha hagut un vi molt econòmic que «ha guanyat» a un de molt car. Pot passar, és clar. Hi ha alguns vins de 5 € que, comparativament, no tenen res a envejar a un de 20 €, tot i que no per això vol dir que molts dels vins que valen 20 o 30 o 100 euros no valguin el que marca l'etiqueta.

Llavors, té...