Denuncia per contingut inadequat

Vi Blanc a El bloc d'Uvinum

29/07/2016

11 falsos mites sobre el vi

El vi es relaciona, en ocasions, amb algunes idees no gaire ben fonamentades. Si ets amant del vi o senzillament gaudeixes aprenent sobre vi, segurament t'interessarà saber això.

1. “Com més vell sigui, millor”

Molta gent creu que un vi és millor depenent del temps que passa en bóta per al seu envelliment, però per això estan les definicions de vi...

24/06/2016

8 còctels amb vi per celebrar l'arribada del bon temps

Et ve de gust un còctel a base de bon vi? Avui et proposem les següents idees. A veure què et semblen!

1. Amb cola: si ets amant del vi negre però vols prendre una beguda diferent per sortir de la rutina, prova a afegir-li una part de cola en la mateixa proporció. Aquest còctel és anomenat Kalimotxo. Completa la preparació amb una mica de gel i unes gotes de suc...

27/05/2016

Amb quins vins és millor maridar la paella?

La paella és aquest gran plat exclusiu d'Espanya, que té el seu origen a València, tot i que es menja a diverses comunitats espanyoles. Realitzat amb arròs, brou, peix, carn o verdures, hi ha una gran quantitat de tipus de paelles, totes elles gustoses. Si tens dubtes sobre quin tipus de vi va millor amb la paella, et donarem algunes recomanacions.

La paella de marisc...

6/05/2016

Tipus de copes de vi

De la mateixa manera que hi ha diversos tipus de vi, cada un d'ells idoni per a un moment determinat, les copes en què aquests han de servir-se també ofereixen un ampli grau de varietat, ja que de la seva forma dependrà afavorir les condicions òptimes per al seu consum, un fet que hem de tenir molt en compte a l'hora d'adquirir-les.

En general, tots els experts...

22/04/2016

Hamburgueses gourmet: suma i segueix

De les hamburgueses vistes com menjar ràpid s'ha passat a les hamburgueses gourmet, tota una tendència que no passa desapercebuda en bars, restaurants i cellers. L'hamburguesa ha estat des de sempre un àpat tradicional, que s'ha donat als més petits en ser més tendra i sucosa. Ara, afortunadament, no només es troben hamburgueses de diferents sabors sinó que es...

8/04/2016

Les millors begudes per l'aperitiu d'un esdeveniment empresarial

Les reunions d'empresa, els esdeveniments de fires, ponències i similars són espais en els quals s'ha de tenir cura de fins a l'últim detall. Per això, a l'hora d'organitzar aquests esdeveniments, les begudes que s'hi ofereixen també són fonamentals, així com el càtering que ha d'estar a disposició de tots i adaptar-se a diferents paladars.

Per acompanyar els...

15/03/2016

Encara sense regal per al Dia del Pare?

Potser ja fa dies que tens el regal per al Dia del Pare, però si no és així, tenim unes propostes de vins que segur que li encantaran. Clàssic, modern, original, roquer, muppie... És igual quin sigui el seu estil, hi ha un vi per a cada pare. Descobreix els millors vins per regalar!

Per a pares atrevits

Un pare amb gustos innovadors? Li agrada experimentar? Aquí ...

4/03/2016

El vi és millor a grans glops

Beure vi amb moderació aporta una gran quantitat de beneficis. Ara bé, si el bevem a grans glops, molt millor. Això és el que diu un estudi de la Universitat de Nàpols, doncs la quantitat de vi que els bevedors ingereixen en cada glop té una forta influència en el seu sabor.

Per analitzar aquest estudi van utilitzar la Falanghina, un varietal autòcton que produeix...

19/02/2016

Cellers i vins del Penedès

La zona vitivinícola del Penedès és probablement una de les més característiques i reconegudes de Catalunya, especialment per ser el principal lloc de producció del cava, el vi escumós català per antonomàsia.

Però en aquesta Denominació d'Origen podem trobar molt més que cava, ja que en les seves més de 27.000 ha de vinyes es produeix raïm destinat a...

22/01/2016

Vins d'hivern

A casa, al restaurant, al bar o al celler, però sempre calentets. L'hivern és una estació per menjar plats més contundents, guisats i al forn, que han d'anar combinats amb els seus respectius vins.

Així que els “vins d'hivern” dependran del que mengem en aquesta estació de l'any. Si bé es prefereixen, en línies generals, vins negres, amb cos, contundents,...