Denuncia per contingut inadequat

Vi a El bloc d'Uvinum

24/12/2014

Fem veure que és Nadal i... fem un brindis!

Fem veure que és Nadal. Que ja estem a taula amb totes les persones que estimem i que ens estimen. Fem veure que els plats ja estan plens de menjar deliciós o grandiloqüent o simple (és igual, això va a gust de cadascú).

Fem veure que a la taula el xivarri ja li ha guanyat el terreny al silenci i alguns (els més valents) s'han atrevit amb les nadales, o amb el...

17/12/2014

Ens vols conèixer? Visita'ns a la nostra primera Pop-Up Store a Barcelona!

Teníem moltes ganes de desvirtualizar-nos, de manera que aquest any hem preparat alguna cosa nova i ... gran! A partir de divendres 19 i fins al 24 de desembre, de 10.30 a 21.00 hores, Uvinum obrirà la seva primera Pop-Up Store al centre de Barcelona (C/ Julià Portet 5). Així que si estàs en o per la ciutat, no tens excusa per no venir, conèixer-nos i compartir amb...

16/09/2013

El vi de Porto

Són molts els tipus de vins de Porto que trobem, però quatre els més importants:

Els blancs, White, que poden ser secs o semi-dolços. Entre els negres, el més comú es el Ruby, un vi jove que es diu així pel seu color. També està el Tawny, envellit durant molts anys en fusta (no menys de 6), que, per un tema d'oxidació, té un color ambre fosc. ...

9/09/2013

Degustar o tastar un vi

 ¿Degustar o tastar? En realitat, tots dos són sinònims, encara que potser el primer terme sigui millor acceptat per totes aquelles persones que han estat atretes per una ampolla de vi, que han sentit el plaer de degustar un bon vi i volen aconseguir que l'experiència es repeteixi, sense convertir-se per això en tècnics ni crítics de la famosa beguda. Doncs el terme ...

2/09/2013

Raïm negre, una qüestió de tanins

I seguim parlant de raïm! En aquest cas us esmentem els raïms negres més famosos i suggeridors...

Cabernet franc

Reconegut per la seva elegància i aroma floral, el raïm cabernet franc és cosí del cabernet sauvignon i es conrea àmpliament a Bordeus. A Uruguai s'utilitza per afegir delicadesa en talls a base de cabernet sauvignon i tannat. Elaborat sol, aquest raïm...

5/08/2013

El cognom dels vins

Dir que un vi té terpens, pirazines, norisoprenoides o tiols volàtils en els mostos, per només esmentar alguns, és parlar-li en xinès al consumidor. No obstant això, si li diguessin que l'ampolla de vi que acaba de comprar està composta per un raïm que allibera en la seva vinificació aromes florals (terpens) i que té una forta olor a pebrot de morro de bou (pirazines),...