Denuncia per contingut inadequat

Vi a El bloc d'Uvinum

28/06/2013

El color dels vins

En començar amb la degustació d'un vi, el primer que es considera és el color d'aquest, la seva aparença, allò visual. Per poder apreciar la seva coloració de la millor manera s'hauria de fer sota la llum natural, ja que la llum artificial pot ser força enganyosa. És cert que per a molts la llum de les espelmes pot ser convenient, sobre un fons blanc, per reconèixer una...

26/06/2013

Els joves aposten pel vi

Que el vi és salut és una cosa que sembla que cada vegada està més demostrada. A les seves qualitats respecte al desig sexual femení i a la prevenció del càncer, així com la reducció del risc d'infart, s'afegeix una nova virtut: el vi rejoveneix. Tot i que, més ben dit, els que rejoveneixen són els seus consumidors. 

Segons l'últim estudi de l'Observatori Espanyol...

10/06/2013

Guia per comprar i beure vi

Els vins creats per a guarda són minoria. La major part de les etiquetes del mercat estan dissenyades per ser consumides en un període màxim de 2 anys. Això passa amb la majoria dels vins blancs i els negres anomenats joves. Per exemple, quan els productors estableixen raïm i data de collita únicament, estan comunicant que el vi va ser dissenyat per a ser consumit...

5/06/2013

Com tastar vi sense ser tastador

Tots els que apreciem el vi i sentim debilitat pels seus dons i el seu exquisit sabor tenim una mica de tastadors sense saber-ho. Els sentits utilitzats per tastar els vins són la vista, l'olfacte i el gust, i aquests sentits no són exclusivitat d'un tastador o d'un sommelier. Si bé és cert que ser un expert tastador porta molt anys d'experiència i coneixements als quals...

27/05/2013

Aprendre a olorar el vi

Un dels sentits presents en un tast de vin és el sentit de l'olfacte. Aquest sentit ha d'estar entrenat per a que la fase olfativa dels vins en el tast sigui satisfactòria; no és una cosa que s'aconsegueixi en ser un aficionat i olorar un parell de vins. Tenint en compte que només ens podem entrenar olorant diferents vegades, és important saber quines són les olors que...

22/05/2013

D'on és el vi?

Molts països tenen un licor de bandera. Rússia i el vodka, Mèxic i el seu tequila, Escòcia i el whisky, Perú i seu pisco i tants d'altres; però qui ha de senti-se orgullós pel seu vi? Quin país o cultura va crear el vi? La resposta és molt polèmica, doncs el bressol del vi no està molt clar i es basa en molts supòsits que no ens donen una idea clara sobre la...

22/04/2013

Vi vs. Cervesa

Molt s'ha fet referència sobre la diferenciació que es fa entre les diferents estacions climàtiques de l'any i quines són les begudes a prendre segons la seva temperatura. Segons la història recent de la gastronomia, la cervesa és una excel·lent beguda per a les actuals jornades de calor, però el vi, és per tot l'any? Aquí, llavors, la resposta.

El vi, la cervesa i...