Denuncia per contingut inadequat

Vi a El bloc d'Uvinum

7/10/2016

Com afectarà el canvi climàtic a les vinyes?

Sense cap dubte, el canvi climàtic és un tema que està en boca de tots i és tema de conversa arreu del món, i amb prou motius. El planeta cada vegada s'escalfa més, ocasionant canvis a l'atmosfera que causen al seu torn canvis en ambients i ecosistemes. És una cosa que afecta a tothom i a tot, incloent les vinyes.

Espanya compta amb més d'un milió d'hectàrees...

30/09/2016

Què es bevia a l'època de Shakespeare?

Quatre-cents anys després que Shakespeare va escriure la seva darrera obra, farem un recorregut per les begudes esmentades en les seves obres de teatre, i les que ell i els seus afins segurament van utilitzar per brindar pels seus èxits.

Cadascuna de les obres de Shakespeare té almenys 38 mencions de begudes alcohòliques. L'elecció de la beguda per a un personatge...

23/09/2016

Trucs infal·libles per combinar formatge i vi

 

El formatge és un dels aliments gastronòmics més saborosos. Cada formatge és diferent i ofereix mil gustos al paladar que es poden combinar perfectament amb vins diversos. Anem a conèixer alguns trucs per maridar formatge i vi. Ja saps quin va bé i amb quin tipus? Tria bé i gaudeix.

Primers sabors

Alguns formatges, ja siguin més tendres o grassos, poden anar ...

16/09/2016

El matx: Priorat vs. Montsant

Si parlem de vins catalans, entre les denominacions d'origen que ens vindran al cap, sens dubte estaran dos exemples com Priorat i Montsant, totes dues molt populars durant els últims anys, i habitualment confoses pel fet que es solapen geogràficament, tant que de vegades ens trobarem amb finques confrontants que produeixen vins d'una o altra denominació a escassos...

9/09/2016

Les zones vitivinícoles d'Alemanya (III/III)

Alemanya i els seus vins ocupen diverses àrees i zones de gran bellesa al país. Val la pena desglossar les seves zones vinícoles i conèixer els diferents vins. Ens aturem en altres d'aquestes zones per conèixer les seves varietats de raïm, tipus de vins i extensió.

Mittelrhein

Encara que és de reduïda dimensió, ofereix vins diversos i de gran importància,...

2/09/2016

Les zones vitivinícoles d'Alemanya (II/III)

Gràcies als seus contrastos de temperatures, Alemanya compta amb diverses zones vinícoles que produeixen vins blancs i negres. Després de veure algunes d'aquestes àrees al primer article, en aquest segon us desvetllarem altres de les zones on s'elabora bon vi a Alemanya.

Zona de Franken o Francònia

Aquest lloc engloba 6.040 ha al costat del riu Main. Una gran ...

26/08/2016

Les zones vitivinícoles d'Alemanya (I/III)

Els vins alemanys són de llarga tradició i cada vegada despunten més al mercat de vins mundial. Per conèixer els seus vins, cal saber quines són les principals regions vinícoles d'Alemanya.

Les seves zones es divideixen en 13 amb una extensió mitjana de 100.000 ha i la gran majoria es troben concentrades al sud i a la part sud-oest, donades les millors condicions...

19/08/2016

Sis beneficis del vi blanc per a la salut

Tots coneixem els avantatges que ofereixen els vins negres, però els blancs també tenen les seves propietats, a més de la seva frescor i aroma inconfusible. Quins són els principals beneficis del vi blanc per a la salut? A continuació compartirem amb uns quants:

1. És bo per a malalties relacionades amb els pulmons

Entre les bondats del vi blanc, ressalta que...

12/08/2016

10 mercats ecològics que no et pots perdre

L'estil de vida ecològic sembla que es consolida i, més enllà d'una moda, es porta tot allò saludable. Els aliments de proximitat inunden aparadors en botigues i mercats. Tot seguit farem un repàs a alguns dels mercats ecològics que no et pots perdre.

1. El mercat de La bona vida, a Madrid, és un dels millors per a aquells que prefereixen vins ecològics i...

29/07/2016

11 falsos mites sobre el vi

El vi es relaciona, en ocasions, amb algunes idees no gaire ben fonamentades. Si ets amant del vi o senzillament gaudeixes aprenent sobre vi, segurament t'interessarà saber això.

1. “Com més vell sigui, millor”

Molta gent creu que un vi és millor depenent del temps que passa en bóta per al seu envelliment, però per això estan les definicions de vi...