Denuncia per contingut inadequat

L'origen del vi

{
}

Existeixen 2 mites sobre els orígens de la fermentació. El primer és que la cervesa va ser "inventada" o més exactament, descoberta, per casualitat. El segon, que el vi va ser també un accident. És molt poc probable que, donat l'elegantment senzill i alhora tan complex procés d'elaboració de cervesa, la cervesa no fos més que una ensopegada. El mateix passa amb el vi, encara que és probable que els nostres avantpassats observessin com els sucs de fruites canviaven quan es deixaven descompondre o podrir en certes condicions.

El perquè és poc probable que el descobriment del vi fos un accident es deu al descobriment de les llavors de raïm, que es troben en abundància en les parts baixes de Geòrgia - el de Rússia. Les llavors han estat datades amb carboni i s'estima que tenen al voltant de 7.000 anys d'antiguitat. El que fa que aquestes llavors siguin excepcionals no és només la seva abundància, sinó la seva forma. Les llavors que s'han reunit per al cultiu difereixen de les llavors silvestres en forma i informació genètica.

Totes les varietats modernes de raïm conreades són hermafrodites, o tenen les característiques d'ambdós sexes. Això és perquè els nostres parents de l'Edat de Pedra tardana collien només vinyes femenines. Les vinyes, quan es deixen per si mateixes, tenen mascles i femelles. Les femelles porten la fruita, mentre que els homes pol·linitzen. Quan l'home primitiu va arribar a escena va salvar les plantes femenines i va reduir les mascles. Amb el temps, només les vinyes hermafrodites van poder sobreviure. Una de les supervivents dels experiments amb el vi de l'home primitiu es diu vitis vinifera, que és l'espècie de la qual van sorgir el raïm de vi. La gent d'aquestes primeres èpoques va estar prou atenta per destacar aquest tipus de raïm per seu alt contingut de sucre. Sense sucre, no hi ha vi.

Per què la fermentació no va ser un accident? Això està obert a discussió, però el vi, com la cervesa, no podria haver arribat a existir sense coincidir certes condicions. Juntament amb el sucre és necessari que hi hagin els llevats, i els que els primers raïms tenien a la seva pell, aparentment tan a l'atzar, i en els seus molts tipus haurien de ser llevats d'origen natural. Ara sabem que alguns d'aquests llevats d'origen natural no són molt bons per al vi i només poden portar a la fermentació com a molt, però que probablement va ser prou per aconseguir que l'home primitiu arribés fins on havia d'arribar, que, d'acord als primers escrits sobre el vi, va ser el lloc dels déus.

{
}

Deixa el teu comentari L'origen del vi

Entra a l'Obolog, o crea el teu bloc graits si encara no t'has registrat.

Avatar d'usuari El teu nom