Denuncia per contingut inadequat

Protocol a taula, una qüestió de bona educació

{
}

 TAGS:undefined

A la vida hi ha moltes ciències i arts que són molt difícils d'aprendre però necessàries per al bon viure, i el protocol a taula és sense dubte una d'elles. Potser per a alguns resultin una mica aclaparadores totes les regles que s'han seguir o la quantitat de coberts que s'han de memoritzar, però al final es tracta només d'una qüestió d'educació, bones maneres i una mica de sentit comú. Analitzem doncs les regles bàsiques del protocol.

Què no hem de fer a taula?

  • No fumar durant l'àpat, si pots esperar fins a les postres està bé.
  • El tovalló va només a la falda, no al coll, al braç o la mateixa taula.
  • No bufis les sopes o begudes calentes.
  • No et pentinis o retoquis el maquillatge a taula.
  • No comencis a menjar abans que el teu amfitrió o que se t'indiqui. Sí, hauràs d'aguantar una mica més aquestes ganes de devorar el teu plat.
  • I, parlant de devorar, no mengis ni molt ràpid ni molt a poc a poc, intenta anar al ritme de la taula.

Els coberts, un mal necessari

  • Comença amb els coberts de la part exterior i avança cap a l'interior conforme et serveixin els plats.
  • Forquilles a l'esquerra, ganivets i culleres a la dreta.
  • Els coberts de les postres estaran davant del teu plat, una forquilla i cullera petits generalment.

L'art de servir el vi

  • El vi negre es serveix en copes àmplies, rodones i de peu curt. Generalment a temperatura ambient. Es beu típicament amb carns vermelles. Es serveix 1/3 de la copa.
  • El vi blanc es serveix fred (a uns 6-8 graus) en copes una mica més petites i de peu més llarg. Es serveix 1/2 copa.
  • De la mateixa manera, els escumosos es serveixen a les seves respectives copes, a 3/4 i freds.
  • Els vins rosats es serveixen generalment freds en una copa com la dels blancs i es poden beure per maridar qualsevol tipus de carn, depèn molt del gust de cadascú.
  • No és recomanable servir un vi blanc o rosat després d'un negre ja que aquest darrer, com és més fort, insensibilitza el paladar per apreciar els més lleugers.

Com veus, són consells molt senzills que t'ajudaran al teu proper sopar formal. A menjar!

 TAGS:Flor del MontsantFlor del Montsant

Flor del Montsant

 

 

 TAGS:Pruno 2014Pruno 2014

Pruno 2014

 

 

Imatge: águahotels

{
}

Deixa el teu comentari Protocol a taula, una qüestió de bona educació

Entra a l'Obolog, o crea el teu bloc graits si encara no t'has registrat.

Avatar d'usuari El teu nom