Denuncia per contingut inadequat

Quins vins s'han de refredar i com?

{
}

 TAGS:undefined

Tots els aficionats al vi sabem que cada varietat té una temperatura ideal de servei, que alguns s'han de consumir a temperatura ambient i que, en ocasions, podem espatllar l'experiència de beure un vi per servir-lo massa fred o massa calent.

Per exemple, la majoria dels vins joves blancs i rosats, els escumosos i els dolços, milloren si es serveixen freds. En canvi, els vins amb més cos perden part de la seva riquesa en aromes i sabors si estan a una temperatura massa baixa.

Tot i que ja sabem que els negres, per exemple, no han de servir-se freds, això no vol dir tampoc que s'hagin de consumir calents, ja que de vegades el que anomenem “temperatura ambient” dista molt de la ideal per a apreciar un vi de la forma correcta. Aquest inconvenient desapareix gairebé sempre si disposem d'un celler amb una bona temperatura de conservació, però no tothom té aquesta sort i acaba bevent negre (a l'estiu, per exemple, o en llars amb calefacció) més calent del que seria aconsellable.

Una bona solució és posar-los a la nevera una estona, i comprovar la temperatura de tant en tant mitjançant algun dels termòmetres per a ampolles que hi ha al mercat. En el cas dels negres reserva, el millor és tenir-los en un lloc fresc i ventilat durant el temps necessari perquè es refredin fins a aconseguir almenys uns 20º C. Si no és possible, amb 10 o 15 minuts al frigorífic serà suficient.

Una baixa temperatura pot ser, d'altra banda, un bon aliat a l'hora d'emmascarar en certa mesura les deficiències d'un vi mediocre, cosa que podem comprovar fàcilment en molts bars i restaurants, que tendeixen a refredar per sobre del que seria normalment aconsellable els vins que consideren més fluixos.

 TAGS:Agustí Torelló Mata Brut ReservaAgustí Torelló Mata Brut Reserva

Agustí Torelló Mata Brut Reserva

 

 

 TAGS:Elyssia Gran Cuvée BrutElyssia Gran Cuvée Brut

Elyssia Gran Cuvée Brut

{
}

Deixa el teu comentari Quins vins s'han de refredar i com?

Entra a l'Obolog, o crea el teu bloc graits si encara no t'has registrat.

Avatar d'usuari El teu nom