Denuncia per contingut inadequat

Tipus de copes de vi

{
}

 TAGS:undefined

De la mateixa manera que hi ha diversos tipus de vi, cada un d'ells idoni per a un moment determinat, les copes en què aquests han de servir-se també ofereixen un ampli grau de varietat, ja que de la seva forma dependrà afavorir les condicions òptimes per al seu consum, un fet que hem de tenir molt en compte a l'hora d'adquirir-les.

En general, tots els experts coincideixen a assenyalar que les copes de vi han de ser de cristall o de vidre transparent, sense decoracions ni colors i, si és possible, han d'estar fabricades amb materials de la millor qualitat possible, tot i que cal considerar que el preu de les copes del cristall més fi pot ser bastant alt, i la seva fragilitat és també molt alta. En quant a la seva forma, l'objectiu és que puguem gaudir del sabor i l'aroma del vi en les millors condicions.

  • Copes per a vi negre. Els negres se solen servir en copes grans, amb un calze ampli i arrodonit amb una gran obertura (“boca”) que possibiliti que el vi respiri i que puguem apreciar-ne les aromes, en oferir una gran superfície en contacte amb l'aire exterior. Entre les copes de negre també existeixen varietats més específiques, com les de Bordeus, més altes i amb un calze no tan gran, dissenyades perquè el vi arribi amb més facilitat a la part posterior de la boca i maximitzar-ne així el gust. Les copes de Borgonya són lleugerament més baixes que les anteriors, amb un calze més ampli per apreciar millor les qualitats de vins elaborats especialment amb raïm pinot noir.
  • Copes per a vi blanc. Aquestes copes solen ser més estretes, ja que a més de permetre l'alliberament de les aromes del vi han de mantenir una temperatura més fresca.
  • Copes per a vi rosat. Encara que una copa per a vi blanc també pot ser vàlida per als rosats, hi ha dissenys específics per a aquests. Idealment, el millor és una copa amb un calze curt i una vora lleugerament acampanada.
  • Les copes per a vins dolços i fortificats són òbviament més petites que les anteriors i hi ha una gran varietat de formes depenent del vi en qüestió. Capítol a part mereixen les copes per a vi escumós, que ja vam veure la setmana passada en un altre article.

 TAGS:Moscatel Floralis Torres 50clMoscatel Floralis Torres 50cl

Moscatel Floralis Torres 50cl: voluptuós, concentrat però lleuger, ampli i de delicada sensualitat.

 

 

 TAGS:Gessamí 2015Gessamí 2015

Gessamí 2015: amable, lleuger, sedós. Caràcter afruitat i floral.

 

 

{
}

Deixa el teu comentari Tipus de copes de vi

Entra a l'Obolog, o crea el teu bloc graits si encara no t'has registrat.

Avatar d'usuari El teu nom