Denuncia per contingut inadequat

El vi bio sap millor que el convencional?

{
}

 TAGS:undefined

Els vins biològics són una tendència a l'alça, tant a Catalunya com a països com França, on la cultura «bio» porta temps quallant entre els consumidors. Més que una moda, és una tendència que, a més d'afegir valor al producte, minimitza l'impacte ambiental del cultiu a mans de l'home.

No obstant això, podem afirmar que el vi «bio» està més bo que el vi convencional? Si bé no hi ha gaires estudis o investigacions que estiguin enfocat en això, tant als Estats Units com a França s'han dut a terme sengles estudis on tot sembla indicar que el vi biològic, en condicions similars, té millor gust que la resta de vins.

En concret, l'estudi dels Estats Units, liderat per la Kedge Business School i la Universitat de Califòrnia a Los Angeles (UCLA), i que recull el portal francès Notre-planet.info, indica que els vins de Califòrnia certificats com a «bio» tenen millor gust que els no certificats. Per dur a terme l'estudi, els seus responsables van prendre com a punt de partida més de 74.000 referències valorades pels experts de The Wine Advocate, Wine Enthusiast i Wine Spectator. Després de fer les ponderacions pertinents, el resultat va ser que els vins biològics obtenen una mitjana de 4,1 més que els vins convencionals en una escala sobre 100 punts.

Si bé els resultats són només aplicables als vins elaborats a Califòrnia, un estudi similar realitzat a França presenta uns resultats preliminars semblants -a falta que es publiquin els resultats definitius-. L'estudi ho està fent la Kedge Business School i, a data d'avui, sembla indicar que també a França el vi biològic sap millor que el que no ho és.

Com sempre, des d'Uvinum defensem que el millor vi és el que més li agrada a la persona que l'està bevent i això, a més, pot dependre de factors com la companyia, l'estat d'ànim i el maridatge. No obstant això, si alguna cosa és certa és que una viticultura que té en compte l'entorn i el respecta contribueix a enriquir el medi, la terra i la biodiversitat, i això té un benefici enorme per a tots i també per al vi.

 TAGS:Vi de Lluna 2007Vi de Lluna 2007

Vi de Lluna 2007

 

 

 TAGS:Planetes de Nin 2013Planetes de Nin 2013

Planetes de Nin 2013

 

 

Imatge: Tim Ertl

{
}

Deixa el teu comentari El vi bio sap millor que el convencional?

Entra a l'Obolog, o crea el teu bloc graits si encara no t'has registrat.

Avatar d'usuari El teu nom