Denuncia per contingut inadequat

El vi negre contra l'infart i el càncer

{
}

 TAGS:Nous estudis confirmen l'efecte protector del raïm i el vi negre sobre les malalties del cor i els hi atribueixen un mèrit més: la prevenció de tumors. ¿La clau? Els flavonoides, substàncies també presents en el te i algunes verdures.

El déu Bacus, o Dionís, saltaria de content si sabés que, finalment, la ciència va descobrir el poder que el raïm i el vi negre tenen en la prevenció d'infarts, atacs cerebrals i determinats tumors. S'han descobert les propietats antioxidants de les llavors de raïm usades en la fabricació del vi negre. Les llavors contenen flavonoides, presents també en algunes verdures (especialment, bròquil, col i coliflor), en la major part de les fruites i en el te.

Els flavonoides expliquen per què el vi negre ha estat assenyalat, sempre que es consumeixi un màxim de 2 gots diaris, com a protector del cor, el cervell i les artèries. Aquests compostos poden ajudar a pacients amb diabetis, arteriosclerosi, cirurgia de bypass i trasplantament de fetge per la seva acció antioxidant i antitòxica.

Tant els flavonoides com altres antioxidants, seleni, zinc, betacarotens, vitamina C i E, es prescriuen actualment per prevenir les malalties cardiovasculars i retardar l'aparició de tumors i cataractes oculars. També s'empren contra l'estrès agut o crònic, l'exposició excessiva als raigs solars i quan el fetge ha estat afectat per medicaments.

Pel que fa als antioxidants del vi, una de les darreres investigacions revela que beure dos gots al dia redueix la mortalitat per malalties cardiovasculars en un 35%, i un 20% la deguda al càncer. El 20% de l'aire que respirem és oxigen i l'1% del gas que és absorbit per l'organisme es transforma en radicals lliures, compostos que bombardegen les cèl·lules i causen diversos canvis negatius, com la transformació del colesterol en la substància bàsica de les plaques obstructives de les artèries. Els antioxidants neutralitzen el dany dels radicals lliures de l'oxigen.

Per aquesta raó, els metges solen prescriure antioxidants a partir dels 35 o 40 anys, especialment en persones amb diabetis, tabaquisme, obesitat, sedentarisme, antecedents hereditaris de malalties cardiovasculars i colesterol elevat. També es recepten en pacients amb angina de pit, insuficiència cerebrovascular i infart.

Sembla que a causa de la manca de temps per a una alimentació equilibrada, els suplements antioxidants començaran a imposar-se per augmentar l'expectativa de vida. Així que, a comprar vi per prendre un bon got de vi negre. A la vostra salut!

{
}

Deixa el teu comentari El vi negre contra l'infart i el càncer

Entra a l'Obolog, o crea el teu bloc graits si encara no t'has registrat.

Avatar d'usuari El teu nom