Denuncia per contingut inadequat

Vins i altres digestius

{
}

 -

Grappa, conyac, brandi, whisky de malta o armanyac són només alguns dels membres de la nombrosa família dels digestius, begudes venerades per la seva capacitat de col·laborar amb el procés digestiu, principalment degut al seu alt contingut alcohòlic o fins i tot a les herbes o olis que els conformen. Els aficionats a aquestes begudes les anomenen pousse café (després del cafè), degut al moment en que es prenen, i aconsellen servir-les, quasi tots, a temperatura ambient, excepte la grappa, que es pren freda, i el conyac, que s'ha de prendre a la mateixa temperatura que el cos, 36º C. 

Sovint confosos amb els aperitius, motivadors de la gana, els digestius es diferencien pel seu cos, donat generalment per l'alt grau alcohòlic, i el seu caràcter sec i amarg. Tot i això, no només els destil·lats formen part d'aquest selecte grup. També es troben els vins fortificats com el Porto i el Xerès. Aquests vins reben, abans d'acabar la seva fermentació, l'addició d'un volum d'alcohol més gran i, en conseqüència, son generalment dolços. De la mateixa manera, també és possible consumir con a digestius licors secs, del tipus del Chartreuse, Benedictine, Cointreau, Drambuie, Grand Marnier, Curaçao i Frangelico, és a dir, alcohols infusionats amb aromes, sabors o fins i tot propietats, com el Fernet, una popular beguda amarga a base d'herbes carminatives. 

Els digestius, també anomenats ?aigües de vida?, es coneixen per aquest nom per que amb el seu descobriment es va trobar una cura alternativa a les pestes contretes per la ingestió d'aigües contaminades. En canvi, hi ha una altra raó per la que se'ls anomena al mateix temps ?espirituosos?, i és que en la destil·lació del líquid, el que roman sempre és el cor o esperit de la beguda. Aquesta essència s'obté mediant substracció i concentració de l'alcohol i els sabors afegits com taronja, herbes, fruits secs. Aquesta extracció es realitza condensant els vapors del beuratge macerat prèviament escalfat. 

Aquestes aigües miraculoses provenen de diferents orígens i, tot i això, tenen en comú una característica particular: són quasi tots productes destil·lats en petits alambins o calderes. Per això, la seva elaboració exigeix una cura quasi artesanal. Aquest és el cas dels destil·lats de vi coneguts com a conyac, armanyac i brandi, que obtenen les seves denominacions depenent de la zona on es produeixen. Per exemple, el primer i el segon pertanyen a una regió específica de França, i brandi és el nom genèric que obtenen tots el destil·lats de vi de qualsevol altre lloc. Tanmateix, també trobem els esperits de suc de fruites fermentades, com el de prunes o pera. El més conegut d'aquests és potser el de cirera, anomenat Kirsch, o el de poma, denominat Calvados, com la regió on es produeix.

{
}

Deixa el teu comentari Vins i altres digestius

Entra a l'Obolog, o crea el teu bloc graits si encara no t'has registrat.

Avatar d'usuari El teu nom