Denuncia per contingut inadequat

Vins per la calçotada

{
}

 TAGS:calçotada,vins,viEstem en plena època de calçots! Aquestes petites cebes dolces i allargades que es mengen acabades de fer al foc i sucades (més aviat submergides) en el secret d'aquesta delicatessen: la salsa especial feta amb fruits secs i verdures escalivades. Una salsa per calçots que en cada família es converteix en un secret que passa de generació a generació i que constitueix l'èxit d'aquesta tradició: la calçotada. No es pot ser un bon "calçotaire" si no presumeixes de fer la millor salsa de calçots de la teva zona! I amb quin vi els acompanyem? Bé, primer anem amb els calçots:

El complement definitiu per aquesta tradició és el pitet: els calçots es mengen com els espàrrecs, és a dir, aixecant per sobre del cap i deixant-los entrar, mentre la salsa es llisca i cau alegrement pel pitet, salvador de la taca inesborrable que ens recordarà la temporada.

Nota curiosa: encara que molta gent fa servir la salsa romesco (o romesco) per acompanyar els calçots, en realitat la "oficial" és una variant d'aquesta, anomenada salvitxada, que porta nyores en lloc de pebrots vermells i no fa servir romaní ni pebre. En qualsevol cas les 2 salses aniran bé amb els calçots, i accepten qualsevol ingredient "extra" que la converteixin en el secret de l'èxit dels teus calçots.

La temporada de calçots comença, oficialment, l'últim diumenge de gener amb la calçotada de Valls, a Tarragona, i és quan els que més ganes tenien durant tot l'any aprofiten per rescabalar per l'espera. Per als altres, en canvi, la temporada arriba al seu millor moment per aquestes dates, quan el fred comença a remetre i es pot organitzar un dinar al camp, on preparar el foc i acompanyar els calçots amb embotits i carns rostides.

I què vins prenem amb els calçots? Li hem preguntat a Juanma, el nostre personal shopper a Uvinum, i ell ens comenta que l'ideal és buscar un vi negre no gaire car (es beu molt) amb un punt dolç i càlid (que combina perfectament amb les salses). I aquestes són les seves recomanacions:

 TAGS:Clos Petó 2010Clos Petó 2010

Clos Petó 2010: Orejones, silex, tomillo, adulzonado, chocolate

 

 

 TAGS:Borsao Bole 2009Borsao Bole 2009

Borsao Bole 2009: fruta confitada, licoroso, toffe, potente, directo.

 

 

 TAGS:Laderas de El Sequé 2011Laderas de El Sequé 2011

Laderas de El Sequé 2011: fruta confitada, perfumado, barniz, directo, ligero.

 

 

 TAGS:Coto de Hayas Garnacha Centenaria 2010Coto de Hayas Garnacha Centenaria 2010

Coto de Hayas Garnacha Centenaria 2010: Canela, toffe, merengue, voluminoso, sabroso, largo

 

 

 TAGS:Yugo Tinto Joven 2012Yugo Tinto Joven 2012

Yugo Tinto Joven 2012: Fresas, romero, amable, goloso, fácil.

{
}

Deixa el teu comentari Vins per la calçotada

Entra a l'Obolog, o crea el teu bloc graits si encara no t'has registrat.

Avatar d'usuari El teu nom